Termometr cyfrowy z funkcją CalCheck 0.0°C umożliwiającą użytkownikowi szybką weryfikację dokładności przyrządu w kolorze białym.
Dodaj powiązane akcesoria:
- Świadectwo wzorcowania
+ Futerały, pokrowce, uchwyty
Elektroniczny termometr ETI ThermaLite 2 (226-112) dla cateringu, mierzy temperaturę w zakresie -39.9 ÷ 149.9°C z rozdzielczością 0.1°C i dokładnością ±0.5°C (-39.9 ÷ 124.9°C).
ThermaLite 2 posiada funkcję CalCheck 0.0°C umożliwiającą użytkownikowi szybką weryfikację dokładności przyrządu w dowolnym momencie. Weryfikacja polega na sprawdzeniu wskazania termometru w trybie symulacji temperatury 0°C. Funkcja jest aktywowana poprzez jednoczesne wciśnięcie przycisków On/Off i Hold podczas włączania przyrządu.
Obudowa termometru jest przeznaczona do mycia pod bieżącą wodą. Zawiera dodatek "Biomaster", który ogranicza rozwój bakterii oraz ergonomiczną gumową uszczelkę zmniejszającą ryzyko przedostawania się wody, kurzu i żywności do wnętrza przyrządu. Przyrząd jest odporny na działanie wody (IP65).
Termometr posiada zmniejszoną końcówkę sondy penetracyjnej do żywności ze stali nierdzewnej ⌀3.3 x 80 mm idealną do pomiarów temperatury żywności i materiałów półstałych.
ThermaLite 2 jest dostępny w 6 kolorach, może być stosowany w różnych kolorach do różnych zastosowań.
Zobacz także:
» Monitorowanie i kontrola temperatury w cateringu - poradnik
- Rozdzielczość
- 0,1°C
- Dokładność
- ±0,5°C
- Typ termometru
- spożywczy