Termometr spożywczy ETI EcoTemp (810-950) do monitorowania temperatury w jakiej przygotowuje się żywność, pomiaru temperatury produktów mrożonych oraz cieczy, w ramach systemu HACCP, z zachowaniem należytej staranności, zdrowia i procedur bezpieczeństwa. Z powodzeniem zastępuje np. drogie termometry do mięsa czy termometry do mleka. Każdy termometr cyfrowy EcoTemp dostarczany jest z wymienną, stalową, penetracyjną sondą temperatury (?3.5 x 125 mm), połączoną z miernikiem za pomocą elastycznego, silikonowego przewodu.
Termometr EcoTemp posiada duży, czytelny wyświetlacz LCD, funkcję zapamiętywania wartości max/min oraz funkcję zamrożenia wyniku pomiaru Hold. Miernik temperatury EcoTemp działa w zakresie od -49,9°C do 199,9°C z rozdzielczością 0,1°C/°F i dokładnością ±1°C (w zakresie -49.9°C do 149.9°C).
Zobacz także:
» Monitorowanie i kontrola temperatury w cateringu - poradnik
Funkcje/cechy:
- pomiar temperatury (°C; °F)
- wymienna, termistorowa sonda temperatury
- duży, czytelny wyświetlacz LCD
- funkcja zamrożenia pomiaru Hold
- wskazanie wartości max/min
Dane techniczne:
Parametry mierzone: | temperatura (°C; °F) |
Zakres pomiarowy: | -49,9°C ... +199,9°C |
Rozdzielczość: | 0,1 |
Dokładność: | ±1°C |
Wyświetlacz: | wyświetlacz LCD, 1 linia |
Zasilanie: | bateryjne, 2 x 1.5 V AAA |
Żywotność baterii: | 10000 godzin |
Wymiary: | 165 x 58 x 20 mm |
Waga: | 115 g (z sondą) |
Materiał obudowy: | ABS |
Producent: | ETI |
Kraj pochodzenia: | Wielka Brytania |
Gwarancja: | 12 miesięcy |
Cena zawiera:
- termometr EcoTemp
- wymienna sonda temperatury
- komplet baterii
- instrukcja obsługi
- Rozdzielczość
- 0,1°C
- Dokładność
- ±1°C