Termometr spożywczy ETI EcoTemp (810-950) do monitorowania temperatury w jakiej przygotowuje się żywność, pomiaru temperatury produktów mrożonych oraz cieczy, w ramach systemu HACCP, z zachowaniem należytej staranności, zdrowia i procedur bezpieczeństwa. Z powodzeniem zastępuje np. drogie termometry do mięsa czy termometry do mleka. Każdy termometr cyfrowy EcoTemp dostarczany jest z wymienną, stalową, penetracyjną sondą temperatury (?3.5 x 125 mm), połączoną z miernikiem za pomocą elastycznego, silikonowego przewodu.
Termometr EcoTemp posiada duży, czytelny wyświetlacz LCD, funkcję zapamiętywania wartości max/min oraz funkcję zamrożenia wyniku pomiaru Hold. Miernik temperatury EcoTemp działa w zakresie od -49,9°C do 199,9°C z rozdzielczością 0,1°C/°F i dokładnością ±1°C (w zakresie -49.9°C do 149.9°C).
Zobacz także:
» Monitorowanie i kontrola temperatury w cateringu - poradnik
» Jak prawidłowo używać termometr do żywności
- Rozdzielczość
- 0,1°C
- Dokładność
- ±1°C
- Typ termometru
- spożywczy