Tester pH mięsa HI981036
Tester pH mięsa HI981036
Tester pH mięsa HI981036
Tester pH mięsa HI981036
Tester pH mięsa HI981036
Tester pH mięsa HI981036

Tester pH mięsa Hanna HI 981036

HI981036
Produkt na zamówienie
674,00 zł
Netto
829,02 zł Brutto

Tester pH mięsa specjalnie zaprojektowany do wykorzystania podczas procesu obróbki mięsa.

Dodaj powiązane akcesoria:

Roztwory, odczynniki, reagenty i bufory

Roztwory buforowe pH 4,01 Hanna HI 7004L

Roztwory buforowe pH 4,01 Hanna HI 7004L

85,00 zł
Roztwór buforowy pH 7.01 Hanna HI 7007L

Roztwór buforowy pH 7.01 Hanna HI 7007L

85,00 zł
Roztwór do czyszczenia Hanna HI 7061L

Roztwór do czyszczenia Hanna HI 7061L

90,00 zł
Roztwór konserwujący do elektrod Hanna HI 70300L

Roztwór konserwujący do elektrod Hanna HI 70300L

90,00 zł
 

Tester pH mięsa Hanna HI 981036 specjalnie zaprojektowany do wykorzystania podczas procesu obróbki mięsa.

W przemyśle przetwórstwa mięsa uważa się, że monitorowanie pH ma ogromne znaczenie ze względu na jego wpływ na czynniki jakości mięsa, w tym zdolność wiązania wody i trwałość. Po uboju procesy biochemiczne zaczynają rozkładać mięso. Glikoliza zaczyna się po śmierci, przekształcając glikogen w kwas mlekowy, zmniejszając pH tuszy. W zależności od wielu czynników, takich jak rodzaj zwierzęcia, a nawet rasy, spadek pH może trwać od jednej do kilku godzin. Ważne jest, aby monitorować pH podczas tej fazy, ponieważ gdy zostanie osiągnięta najniższa wartość pH, zacznie ono powoli wzrastać, wskazując, że rozpoczął się rozkład. Wartość pH mięsa wpływa na jego zdolność wiązania wody, która bezpośrednio wpływa na cechy ważne dla końcowego konsumenta, takie jak kruchość i kolor. Niższe wartości pH powodują mniejszą zdolność wiązania wody i jaśniejsze kolory. Czynniki takie jak te mogą być ważne przy rozważaniu, jak skutecznie wytwarzać produkty mięsne. Na przykład przy wytwarzaniu suchych kiełbas mięso musi mieć niską zdolność wiązania wody, aby mogło ono równomiernie wysychać. W zależności od rodzaju produktu końcowego i etapów wymaganych do jego osiągnięcia wartości pH będą się różnić w całym przemyśle przetwórstwa mięsa. Konieczne jest utrzymanie niskiej wartości pH, niezależnie od produktu końcowego, w celu zapobiegania psuciu się mięsa i przestrzegania przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności. Monitorując wartości pH w całym procesie produkcji mięsa, można zapewnić tworzenie spójnych i bezpiecznych produktów mięsnych.



Funkcje/cechy:

  • Zaprojektowany tak, aby wytrzymać trudne warunki pracy w zakładach przetwórstwa mięsnego
  • Wbudowana sonda ma otwarte złącze referencyjne, stożkową szklaną końcówkę i zdejmowaną obudowę, dzięki czemu idealnie nadaje się do pomiaru pH mięsa



Dane techniczne:

Zakres: 0.00 ÷ 14.00 pH
Rozdzielczość: 0.1 pH
Dokładność: ±0.2 pH @25°C / 77°F
Kalibracja: automatyczna, w jednym lub dwóch punktach
Sonda: wbudowana do konkretnego zastosowania
Zasilanie: 1,5 V CR2032 (1 sztuka), ok.1000 godzin ciągłej pracy
Auto-off po 8 minutach, po 60 minutach nieużytkowania lub można wyłączyć
Warunki pracy: 0 ÷ 50°C; RH maks. 95%
Wymiary: 51 x 148 x 21 mm
Waga: 43 g
Producent: HANNA Instruments
Kraj pochodzenia: USA
Gwarancja: 24 miesiące



Cena zawiera:

  • tester HI981036
  • bufor pH 4.01 HI70004P (2 saszetki)
  • bufor pH 7.01 HI70007P (2 saszetki)
  • roztwór do czyszczenia z plam mięsa, tłuszczu i tłuszczów (2 saszetki)
  • roztwór do przechowywania elektrod, kroplomierz 13 ml
  • roztwór do napełniania elektrod
  • instrukcje obsługi
  • certyfikat jakości przyrządu



Dokładność
±0,2 pH

Producent sprzętu analitycznego, w tym pH-metrów, mierników przewodności, konduktometrów, elektrod i roztworów buforowych, z wieloletnią tradycją.

Jedną z flagowych grup produktów firmy są urządzenia wieloparametrowe, mierzące jednocześnie kilka zmiennych, np. pH, temperaturę i przewodnictwo. Dodatkowo firma opracowała również szereg czujników i testerów w wersji przenośnej oraz kieszonkowej ze wzmocnieniem sygnału.

Brak opini
Zgoda na pliki cookie