Termometr do żywności z minutnikiem ChefAlarm biały
Termometr z minutnikiem do zastosowań w profesjonalnej gastronomii w kolorze białym.
Dodaj powiązane akcesoria:
Świadectwo wzorcowania
Sondy
Profesjonalny termometr z minutnikiem ETI ChefAlarm (810-041) z sondą penetracyjną, wyświetlający ustawiony przez użytkownika zakres czasu, aktualną temperaturę zakres alarmu oraz temperaturę minimalną i maksymalną, w kolorze białym.
Programowalny minutnik pozwala użytkownikowi na ustawienie czasu dolnego i górnego, do 99 godzin i 59 minut.
Miernik posiada duży, czytelny wyświetlacz LCD z możliwością wyboru przez użytkownika podświetlenia oraz głośny alarm dźwiękowy z regulacją głośności do 92 dB.
ChefAlarm jest idealnym doskonałym urządzeniem dla profesjonalnych kuchni. ChefAlarm wyposażony jest w funkcję kalibracji pozwalającą użytkownikowi na wzorcowanie dokładności termometru (±2,2°C).
Termometr posiada wodoodporną obudowę i może być ustawione na blacie roboczym lub przymocowane przy pomocy magnesów.
Każdy ChefAlarm dostarczany jest futerałem wraz z sondą penetracyjną ze stali nierdzewnej o wymiarach ⌀3,5 x 100 mm (810-071).
Zobacz także:
» Temperatura grillowania a zapewnienie bezpieczeństwa żywności
» Monitorowanie i kontrola temperatury w cateringu - poradnik
» Monitorowanie i kontrola temperatury w przemyśle mięsnym - poradnik
Funkcje/cechy:
- pomiar temperatury (°C i °F)
- dokładność ±1°C (-20 ÷ +120°C)
- wyświetlacz LCD podświetlony
- ustawialny alarm
- funkcja MIN/ MAX
- obudowa ABS
- zewnętrzna sonda penetracyjna ze złączem
- ustawialny minutnik
- funkcja automatycznego wyłączenia
- wodoodporny
Dane techniczne:
Zakres pomiarowy: | -50 ... +300°C |
Typ czujnika: | termistor |
Dokładność: | ±1°C (-20 ... +120°C) |
Rozdzielczość: | 0.1°C/°F |
Sygnał alarmowy: | dźwiękowy |
Wyświetlacz: | 10 mm, LCD |
Materiał obudowy: | ABS |
Funkcje: | MIN, MAX, Auto-Off, |
Zasilanie: | baterie 2 x 1.5 V AAA |
Żywotność baterii: | 5000 godzin |
Wymiary sonda: | ⌀3,5 x 150 mm, kabel 1,2 m |
Wymiary: | 19 x 70 x 152 mm |
Masa: | 175 g |
Producent: | ETI |
Kraj pochodzenia: | Wielka Brytania |
Gwarancja: | 12 miesięcy |
Cena zawiera:
- Termometr z minutnikiem ChefAlarm w kolorze białym
- miękki futerał
- sonda penetracyjna (810-071)
- instrukcja obsługi
- Rozdzielczość
- 0,1°C
- Dokładność
- ±1°C
- Zakres pomiarowy
- (-50°C ... +300°C)
- Typ termometru
- spożywczy
Electronic Temperature Instruments Ltd jest brytyjskim, wielokrotnie nagradzanym producentem termometrów cyfrowych, produkującym termometry elektroniczne i bezdotykowe dla szeroko rozumianej branży spożywczej wraz z rejestratorami danych, miernikami wilgotności, miernikami wilgotności i pH.
Wraz z rosnącym zapotrzebowaniem na produkty do pomiaru temperatury Wi-Fi i Bluetooth, firma ETI opracowała gamę produktów, aby sprostać temu popytowi. W 2018 r. zdobyła nagrodę Queen's Award for Enterprise for Innovation, swoją czwartą nagrodę Queen's Award w ciągu sześciu lat.
Oprócz produkcji urządzeń do pomiaru temperatury, ETI może pochwalić się własnymi akredytowanymi przez UKAS laboratoriami kalibracyjnymi zarówno do pomiaru temperatury i wilgotności, jak i własnym działem serwisowym. W ciągu ostatnich kilku lat działalność firmy znacznie się rozwinęła, co dało ETI znaczący wzrost sprzedaży urządzeń do pomiaru temperatury i powiązanych produktów. ETI posiada wszechstronną globalną sieć dystrybutorów umożliwiającą sprzedaż produktów ETI na całym świecie, w tym w Polsce.
Firma zlokalizowana w Worthing, West Sussex, ETI posiada trzy zakłady zlokalizowane w Easting Close i Dominion Way. Obecnie ETI zatrudnia łącznie ponad 185 osób i wytwarza 70% sprzedawanych przez siebie produktów, przy czym pozostałą część pozyskuje od dostawców zagranicznych. Instrumenty produkowane we własnym zakresie objęte są pełną dwuletnią gwarancją.