• Promocja
Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032

Tester pH sera Hanna HI 981032

HI981032
"last_remaining_items" "Ostatnie sztuki w magazynie"
Ostatnie sztuki w magazynie
431,03 zł netto 524,39 zł netto -18%
530,16 zł brutto
Koniec promocji za

Tester pH sera przeznaczony do pomiaru pH przez penetrację w prawie wszystkich typach serów i twarogu.

Tester pH sera HI981032

Tester jest przeznaczony do pomiaru pH przez penetrację w prawie wszystkich typach serów i twarogu. pH jest niezbędnym pomiarem w całym procesie produkcji sera. Od początkowych pomiarów wprowadzanego mleka do końcowych pomiarów dojrzałego sera, pH jest najważniejszym parametrem dla jakości sera i kontroli bezpieczeństwa. Zakwaszanie mleka rozpoczyna się od dodania kultury bakteryjnej i podpuszczki. Bakterie zużywają laktozę i wytwarzają kwas mlekowy jako produkt uboczny fermentacji. Wytworzony kwas mlekowy spowoduje obniżenie pH mleka. Gdy mleko osiągnie określone pH, dodaje się podpuszczkę. Enzymy w podpuszczce pomagają przyspieszyć ścinanie i stworzyć bardziej stabilną substancję. Dla producentów serów, którzy rozcieńczają ich podpuszczkę, ważne jest również pH rozcieńczającej wody; woda o pH zbliżonym do 7 może dezaktywować podpuszczkę, powodując problemy z koagulacją. Po skróceniu skrzepu, wymieszaniu i ugotowaniu, ciekłą serwatkę należy opróżnić. Wartość pH serwatki podczas odsączania wpływa bezpośrednio na skład i konsystencję końcowego produktu serowego. Serwatka, która ma stosunkowo wysokie pH, przyczynia się do wyższych poziomów wapnia i fosforanów i powoduje silniejszy skrzep. Typowe wartości pH podczas opróżniania mogą się różnić w zależności od rodzaju sera; na przykład ser szwajcarski jest spuszczany między pH 6,3 a 6,5, a ser Cheddar jest osuszany w zakresie pH 6,0 i 6,2.



Funkcje/cechy:

  • Zaprojektowany, aby ułatwić testowanie pH podczas procesu wytwarzania sera, tester pH sera HI981032 jest przeznaczony do bezpośredniego pomiaru
  • Wbudowana sonda ma otwarte złącze, niską temperaturę stożkową szklaną końcówkę i bezpieczny dla żywności korpus PVDF, dzięki czemu idealnie nadaje się do pomiaru pH prawie wszystkich rodzajów serów i zsiadłego mleka



Dane techniczne:

Zakres: 0.00 ÷ 14.00 pH
Rozdzielczość: 0.1 pH
Dokładność: ±0.2 pH @25°C / 77°F
Kalibracja: automatyczna, w jednym lub dwóch punktach
Sonda: wbudowana do konkretnego zastosowania
Zasilanie: 1,5 V CR2032 (1 sztuka), ok.1000 godzin ciągłej pracy
Auto-off po 8 minutach, po 60 minutach nieużytkowania lub można wyłączyć
Warunki pracy: 0 ÷ 50°C; RH maks. 95%
Wymiary: 50 x 129 x 21 mm
Waga: 40 g
Producent: HANNA Instruments
Kraj pochodzenia: USA
Gwarancja: 24 miesiące



Cena zawiera:

  • tester HI981032
  • bufor pH 4.01 HI70004P (2 saszetki)
  • bufor pH 7.01 HI70007P (2 saszetki)
  • roztwór czyszczący do plam z sera (2 saszetki)
  • roztwór do przechowywania elektrod, kroplomierz 13 ml
  • instrukcje obsługi
  • certyfikat jakości przyrządu



Film:

HI981032
Brak opinii
Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania

  Strona używa plików cookies.