Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032
Tester pH sera HI981032

Tester pH sera Hanna HI 981032

HI981032
Produkt na zamówienie
674,00 zł
Netto
829,02 zł Brutto

Tester pH sera przeznaczony do pomiaru pH przez penetrację w prawie wszystkich typach serów i twarogu.

Dodaj powiązane akcesoria:

Roztwory, odczynniki, reagenty i bufory

Roztwory buforowe pH 4,01 Hanna HI 7004L

Roztwory buforowe pH 4,01 Hanna HI 7004L

85,00 zł
Roztwór buforowy pH 7.01 Hanna HI 7007L

Roztwór buforowy pH 7.01 Hanna HI 7007L

85,00 zł
Roztwór konserwujący do elektrod Hanna HI 70300L

Roztwór konserwujący do elektrod Hanna HI 70300L

90,00 zł
Roztwór do czyszczenia Hanna HI 7061L

Roztwór do czyszczenia Hanna HI 7061L

90,00 zł
 

Tester pH sera Hanna HI 981032 przeznaczony do pomiaru pH przez penetrację w prawie wszystkich typach serów i twarogu.

pH jest niezbędnym pomiarem w całym procesie produkcji sera. Od początkowych pomiarów wprowadzanego mleka do końcowych pomiarów dojrzałego sera, pH jest najważniejszym parametrem dla jakości sera i kontroli bezpieczeństwa. Zakwaszanie mleka rozpoczyna się od dodania kultury bakteryjnej i podpuszczki. Bakterie zużywają laktozę i wytwarzają kwas mlekowy jako produkt uboczny fermentacji. Wytworzony kwas mlekowy spowoduje obniżenie pH mleka. Gdy mleko osiągnie określone pH, dodaje się podpuszczkę. Enzymy w podpuszczce pomagają przyspieszyć ścinanie i stworzyć bardziej stabilną substancję. Dla producentów serów, którzy rozcieńczają ich podpuszczkę, ważne jest również pH rozcieńczającej wody; woda o pH zbliżonym do 7 może dezaktywować podpuszczkę, powodując problemy z koagulacją. Po skróceniu skrzepu, wymieszaniu i ugotowaniu, ciekłą serwatkę należy opróżnić. Wartość pH serwatki podczas odsączania wpływa bezpośrednio na skład i konsystencję końcowego produktu serowego. Serwatka, która ma stosunkowo wysokie pH, przyczynia się do wyższych poziomów wapnia i fosforanów i powoduje silniejszy skrzep. Typowe wartości pH podczas opróżniania mogą się różnić w zależności od rodzaju sera; na przykład ser szwajcarski jest spuszczany między pH 6,3 a 6,5, a ser Cheddar jest osuszany w zakresie pH 6,0 i 6,2.



Funkcje/cechy:

  • Zaprojektowany, aby ułatwić testowanie pH podczas procesu wytwarzania sera, tester pH sera HI981032 jest przeznaczony do bezpośredniego pomiaru
  • Wbudowana sonda ma otwarte złącze, niską temperaturę stożkową szklaną końcówkę i bezpieczny dla żywności korpus PVDF, dzięki czemu idealnie nadaje się do pomiaru pH prawie wszystkich rodzajów serów i zsiadłego mleka



Dane techniczne:

Zakres: 0.00 ÷ 14.00 pH
Rozdzielczość: 0.1 pH
Dokładność: ±0.2 pH @25°C / 77°F
Kalibracja: automatyczna, w jednym lub dwóch punktach
Sonda: wbudowana do konkretnego zastosowania
Zasilanie: 1,5 V CR2032 (1 sztuka), ok.1000 godzin ciągłej pracy
Auto-off po 8 minutach, po 60 minutach nieużytkowania lub można wyłączyć
Warunki pracy: 0 ÷ 50°C; RH maks. 95%
Wymiary: 50 x 129 x 21 mm
Waga: 40 g
Producent: HANNA Instruments
Kraj pochodzenia: USA
Gwarancja: 24 miesiące



Cena zawiera:

  • tester HI 981032
  • bufor pH 4.01 HI70004P (2 saszetki)
  • bufor pH 7.01 HI70007P (2 saszetki)
  • roztwór czyszczący do plam z sera (2 saszetki)
  • roztwór do przechowywania elektrod, kroplomierz 13 ml
  • instrukcje obsługi
  • certyfikat jakości przyrządu



Dokładność
±0,2 pH

Producent sprzętu analitycznego, w tym pH-metrów, mierników przewodności, konduktometrów, elektrod i roztworów buforowych, z wieloletnią tradycją.

Jedną z flagowych grup produktów firmy są urządzenia wieloparametrowe, mierzące jednocześnie kilka zmiennych, np. pH, temperaturę i przewodnictwo. Dodatkowo firma opracowała również szereg czujników i testerów w wersji przenośnej oraz kieszonkowej ze wzmocnieniem sygnału.

Brak opini

Filmy:

Zgoda na pliki cookie