• Promocja
Tester pH wina HI981033
Tester pH wina HI981033
Tester pH wina HI981033
Tester pH wina HI981033
Tester pH wina HI981033
Tester pH wina HI981033
Tester pH wina HI981033
Tester pH wina HI981033
Tester pH wina HI981033
Tester pH wina HI981033
Tester pH wina HI981033
Tester pH wina HI981033

Tester pH wina Hanna HI 981033

HI981033
"last_remaining_items" "Ostatnie sztuki w magazynie"
Ostatnie sztuki w magazynie
431,03 zł netto 524,39 zł netto -18%
530,16 zł brutto
Koniec promocji za

Tester pH wina zaprojektowany w celu ułatwienia testowania pH podczas procesu produkcji wina.

Tester pH wina HI981033

Wartość pH wina jest niezwykle ważna, ponieważ wpływa na jakość końcowego produktu pod względem smaku, koloru, utleniania, stabilności chemicznej i innych czynników. Generalnie w winiarstwie im wyższy odczyt pH, tym niższa kwasowość w winie. Trzy ważne czynniki określające pH wina to stosunek kwasu jabłkowego do kwasu winowego, ilości potasu i całkowitej ilości obecnego kwasu. Większość win ma optymalnie pH od 2,9 do 4,0, a wartości różnią się w zależności od rodzaju wina. Wartości powyżej pH 4,0 wskazują, że wino może szybko się zepsuć i być chemicznie niestabilne. Niższe wartości pH pozwalają, aby wino pozostawało świeższe przez dłuższy czas i zachowało swój pierwotny kolor i smak. Jest bardzo prawdopodobne, że wino o wysokim pH wyhoduje bakterie i nie będzie nadawało się do picia. W przypadku gotowych win białych idealna wartość pH wynosi między 3,00 a 3,30 pH, natomiast końcowe pH dla wina czerwonego mieści się idealnie między 3,40 i 3,50 pH. Optymalne pH przed procesem fermentacji wynosi między 2,9 a 4,0 pH. Wartość pH wina wpływa zatem nie tylko na kolor wina, ale również na utlenianie, fermentację drożdżową, stabilność białka i wzrost bakterii oraz fermentację.



Funkcje/cechy:

  • Zaprojektowany w celu ułatwienia testowania pH podczas procesu produkcji wina
  • Rozwiązuje problem pomiaru próbek o wysokiej zawartości części stałych
  • Wbudowana sonda ma szklany korpus, kulistą końcówkę i system zapobiegania zapychaniu Hanna (CPS), który jest odporny na zatykanie 20 razy dłużej niż standardowa fryta ceramiczna, dzięki czemu idealnie nadaje się do pomiaru pH podczas procesu produkcji wina.



Dane techniczne:

Zakres: 0.00 ÷ 14.00 pH
Rozdzielczość: 0.1 pH
Dokładność: ±0.2 pH @25°C / 77°F
Kalibracja: automatyczna, w jednym lub dwóch punktach
Sonda: wbudowana do konkretnego zastosowania
Zasilanie: 1,5 V CR2032 (1 sztuka), ok.1000 godzin ciągłej pracy
Auto-off po 8 minutach, po 60 minutach nieużytkowania lub można wyłączyć
Warunki pracy: 0 ÷ 50°C; RH maks. 95%
Wymiary: 51 x 157 x 21 mm
Waga: 46 g
Producent: HANNA Instruments
Kraj pochodzenia: USA
Gwarancja: 24 miesiące



Cena zawiera:

  • tester HI981033
  • bufor pH 3.00 HI50003-02 (2 saszetki)
  • bufor pH 7.01 HI70007P (2 saszetki)
  • roztwór czyszczący do osadów z wina
  • roztwór czyszczący do plam z wina
  • roztwór do przechowywania elektrod, kroplomierz 13 ml
  • roztwór elektrolitu
  • pipeta
  • instrukcje obsługi
  • certyfikat jakości przyrządu



Film:

HI981033
Brak opinii
Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania

  Strona używa plików cookies.