Tester pH piwa HI981031
Tester pH piwa HI981031
Tester pH piwa HI981031
Tester pH piwa HI981031
Tester pH piwa HI981031
Tester pH piwa HI981031
Tester pH piwa HI981031
Tester pH piwa HI981031

Tester pH piwa Hanna HI 981031

HI981031
Produkt na zamówienie
674,00 zł
Netto
829,02 zł Brutto

Tester pH piwa przeznaczony do pomiaru pH podczas procesu produkcji piwa.

Dodaj powiązane akcesoria:

Roztwory, odczynniki, reagenty i bufory

Roztwory buforowe pH 4,01 Hanna HI 7004L

Roztwory buforowe pH 4,01 Hanna HI 7004L

85,00 zł
Roztwór buforowy pH 7.01 Hanna HI 7007L

Roztwór buforowy pH 7.01 Hanna HI 7007L

85,00 zł
Roztwór konserwujący do elektrod Hanna HI 70300L

Roztwór konserwujący do elektrod Hanna HI 70300L

90,00 zł
Roztwór do czyszczenia Hanna HI 7061L

Roztwór do czyszczenia Hanna HI 7061L

90,00 zł
 

Tester pH piwa Hanna HI 981031 do pomiaru pH podczas procesu produkcji wina, opracowany w celu rozwiązania problemu pomiaru próbek o wysokiej zawartości części stałych.

Wartość pH mierzona jest podczas procesu warzenia w różnych punktach. Tester przeznaczony jest do pomiaru pH zacieru w celu optymalizacji konwersji skrobi. Enzymy wymagane do przekształcenia skrobi w cukier są wrażliwe na wartość pH z optymalnym zakresem od 5,2 do 5,6 pH. Do regulacji pH, w tym kwasu fosforowego, kwasu mlekowego i gipsu, stosuje się różne związki. Drożdże jako żywy katalizator utrzymują wartość pH około 6,5 w swoich komórkach; lepiej jest jednak, gdy przebywają w środowisku bardziej kwaśnym. Podczas etapu fermentacji pH powinno być niższe, aby zapewnić drożdżom komfort, a także aby zapewnić stabilność mikrobiologiczną i stały smak piwa; optymalny zakres pH podczas fermentacji wynosi od 4,1 do 4,3 pH. Elektroda ta może być używana do pomiaru brzeczki przed i po gotowaniu. Ważne jest, aby pamiętać, że jeśli tester zostanie zastosowany po zagotowaniu, beczka powinna ostygnąć do temperatury poniżej 80°C (176°F), aby zapobiec uszkodzeniu wrażliwego szkła w testerze.



Zobacz także:

» Pomiary pH w cieczach - poradnik



Funkcje/cechy:

  • Zaprojektowany w celu ułatwienia testowania pH podczas procesu produkcji piwa, HI981031 tester pH piwa został opracowany w celu rozwiązania problemu pomiaru próbek o wysokiej zawartości części stałych.



Dane techniczne:

Zakres: 0.00 ÷ 14.00 pH
Rozdzielczość: 0.1 pH
Dokładność: ±0.2 pH @25°C / 77°F
Kalibracja: automatyczna, w jednym lub dwóch punktach
Sonda: wbudowana do konkretnego zastosowania
Zasilanie: 1,5 V CR2032 (1 sztuka), ok. 1000 godzin ciągłej pracy
Auto-off po 8 minutach, po 60 minutach nieużytkowania lub można wyłączyć
Warunki pracy: 0 ÷ 50°C; RH maks. 95%
Wymiary: 51 x 165 x 21 mm
Waga: 58 g
Producent: HANNA Instruments
Kraj pochodzenia: USA
Gwarancja: 24 miesiące



Cena zawiera:

  • tester HI981031
  • bufor pH 4.01 HI70004P (2 saszetki)
  • bufor pH 7.01 HI70007P (2 saszetki)
  • roztwór czyszczący HI700682P (2 saszetki)
  • roztwór do przechowywania elektrod HI9072, kroplomierz 13 ml
  • instrukcje obsługi
  • certyfikat jakości przyrządu



Dokładność
±0,2 pH

Producent sprzętu analitycznego, w tym pH-metrów, mierników przewodności, konduktometrów, elektrod i roztworów buforowych, z wieloletnią tradycją.

Jedną z flagowych grup produktów firmy są urządzenia wieloparametrowe, mierzące jednocześnie kilka zmiennych, np. pH, temperaturę i przewodnictwo. Dodatkowo firma opracowała również szereg czujników i testerów w wersji przenośnej oraz kieszonkowej ze wzmocnieniem sygnału.

Brak opini

Filmy:

Zgoda na pliki cookie