Mini titrator do pomiaru kwasowości w sokach i napojach HI84532-02
Mini titrator do pomiaru kwasowości w sokach i napojach HI84532-02
Mini titrator do pomiaru kwasowości w sokach i napojach HI84532-02
Mini titrator do pomiaru kwasowości w sokach i napojach HI84532-02

Mini titrator kwasowości w sokach i napojach Hanna HI 84532

HI84532-02
Produkt na zamówienie
6 077,50 zł
Netto
7 475,33 zł Brutto

Mini titrator przeznaczony do pomiaru liczby formolowej w winach lub sokach owocowych.Intuicyjny interfejs, system dozowania, pozwalający na bardzo dokładne określenie ilości zastosowanego roztworu do miareczkowania.

 

Mini titrator Hanna HI84532 przeznaczony do pomiaru kwasowości w próbkach soku, zgodnie z metodami analizy AOAC Internation.

Urządzenie posiada większą dokładność, w porównaniu do poprzednika. Przejrzysty i intuicyjny interfejs pozwala na łatwe poruszanie się po menu. Zawiera system dozowania, który pozwala na bardzo dokładne określenie ilości zastosowanego titranta. Mini titrator HI84532 jest niezbędny w laboratoriach działających zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Laboratoryjnej.



Funkcje/cechy:

  • Precyzyjne dozowanie z pompą tłoczącą (krzywa miareczkowania zależy od przyrostu objętości titranta, powtarzalność wyników, wysoka dokładność, optymalizacja czasu miareczkowania)
  • Funkcja CAL CHECK (informacja o zanieczyszczeniu elektrody lub roztworów buforowych)
  • Zapis do 400 pomiarów (200 miareczkowań, 200 pH/mV)
  • Zapis danych na komputerze przy pomocy USB
  • Krzywa miareczkowania w czasie rzeczywistym
  • Prędkość mieszadła ok. 600 obr/min (niezależnie od lepkości roztworu)
  • Funkcja GLP (Dobra Praktyka Laboratoryjna)
  • Intuicyjny interfejs użytkownika



Dane techniczne:

Zakres
Kwasowość całkowita niski zakres: Niski zakres (próbka 5 ml): g/100 ml kwasu cytrynowego: 0,10 do 2,00% KC; g/100 ml kwasu winowego: 0,11 do 2,35% KW g/100 ml kwasu jabłkowego: 0.10 to 2.09% KJ
Kwasowość całkowita wysoki zakres: Wysoki zakres (próbka 5ml): g/100 ml kwasu cytrynowego: 1.00 to 10.00% KC; g/100 ml kwasu winowego: 1.17 to 11.72% KW; g/100 ml kwasu jabłkowego: 1.05 to 10.47% KJ
pH: -2.0 do 16.0 pH / -2.00 do 16.00 pH
mV: -2000,0 do 2000,0 mV
Temperatura: -20,0°C do 120,0°C
Rozdzielczość
Kwasowość całkowita niski zakres: 0.01%
Kwasowość całkowita wysoki zakres: 1 mg/l; 1 meg/l
pH: 0,1 ph; 0,01 pH
mV: 0,1 mV
Temperatura: 0,1°C
Dokładność
Kwasowość całkowita niski zakres: ±0.02% KC
pH: ± 0,01 pH
mV: ± 1,0 mV
Temperatura: ± 0,4°C (wykluczając błąd sondy)
Miareczkowanie
Metoda miareczkowania: miareczkowanie kwasowo-zasadowe
Wydajność pompy: 10 ml/min
Prędkość mieszania: 600 tr/min
Kompensacja temperatury: ręczna lub automatyczna od -20 do 120°C
Parametry ogólne
Zapis: zapamiętywanie 400 pomiarów (200 miareczkowania i 200 pH/mV)
Kalibracja pH: 1, 2 lub 3 punktowa z 4 buforami standardowymi (4,01, 7,01, 8,30 i 10,01)
Elektroda pH: HI 1131B, korpus szklany, pojedyncza diafragma, wielokrotnego napełniania, złącze BNC, kabel 1 m
Sonda temperatury: HI 7662-T ze stali nierdzewnej, z 1 m kablem (w zestawie)
Zasilanie: zasilacz 12 V (w zestawie)
Wymiary: 235 x 200 x 150 ml (ze zlewkami)
Waga: 1,9 kg
Producent: HANNA Instruments
Kraj pochodzenia: USA
Gwarancja: 24 miesiące



Cena obejmuje:

  • Mini titrator HI84532-02
  • zestaw reagentów HI84532-70
  • elektrodę pH HI1131B
  • czujnik temperatury HI7662-T
  • roztwór do elektrody HI7082 (30 ml)
  • dwie zlewki 100 ml
  • zlewkę 20 ml
  • zestaw probówek
  • zawór pompy dozującej
  • strzykawkę 5 ml
  • pipetę plastikową 1 ml
  • mieszadło
  • zasilacz
  • instrukcję obsługi
  • certyfikat jakości

Producent sprzętu analitycznego, w tym pH-metrów, mierników przewodności, konduktometrów, elektrod i roztworów buforowych, z wieloletnią tradycją.

Jedną z flagowych grup produktów firmy są urządzenia wieloparametrowe, mierzące jednocześnie kilka zmiennych, np. pH, temperaturę i przewodnictwo. Dodatkowo firma opracowała również szereg czujników i testerów w wersji przenośnej oraz kieszonkowej ze wzmocnieniem sygnału.

Brak opini

  Strona używa plików cookies.