Refraktometr do sacharozy Hanna HI 96800
Elektroniczny refraktometr do pomiaru zawartości sacharozy w zakresie współczynnika załamania światła (nD20 i nD) i pomiar Brix w %. Szczególnie przydatny do analizy zawartości cukru w szerokiej gamie produktów spożywczych, w tym owoców, napojów energetycznych, budynie, tofu, dżemy, miód, zup i sosów.
Refraktometr cyfrowy Hanna HI 96800 z zakresem pomiarowym współczynnika załamania światła w celu określenia % Brix cukru w roztworach wodnych.
Producent sprzętu analitycznego, w tym pH-metrów, mierników przewodności, konduktometrów, elektrod i roztworów buforowych, z wieloletnią tradycją.
Jedną z flagowych grup produktów firmy są urządzenia wieloparametrowe, mierzące jednocześnie kilka zmiennych, np. pH, temperaturę i przewodnictwo. Dodatkowo firma opracowała również szereg czujników i testerów w wersji przenośnej oraz kieszonkowej ze wzmocnieniem sygnału.