Cyfrowy, przenośny refraktometr Hanna HI 96800
Cyfrowy, przenośny refraktometr Hanna HI 96800
Cyfrowy, przenośny refraktometr Hanna HI 96800
Cyfrowy, przenośny refraktometr Hanna HI 96800
Cyfrowy, przenośny refraktometr Hanna HI 96800
Cyfrowy, przenośny refraktometr Hanna HI 96800

Refraktometr do sacharozy Hanna HI 96800

HI96800
Produkt na zamówienie
2 139,50 zł
Netto
2 631,59 zł Brutto

Elektroniczny refraktometr do pomiaru zawartości sacharozy w zakresie współczynnika załamania światła (nD20 i nD) i pomiar Brix w %. Szczególnie przydatny do analizy zawartości cukru w szerokiej gamie produktów spożywczych, w tym owoców, napojów energetycznych, budynie, tofu, dżemy, miód, zup i sosów.

 

Refraktometr cyfrowy Hanna HI 96800 z zakresem pomiarowym współczynnika załamania światła w celu określenia % Brix cukru w roztworach wodnych.

Producent sprzętu analitycznego, w tym pH-metrów, mierników przewodności, konduktometrów, elektrod i roztworów buforowych, z wieloletnią tradycją.

Jedną z flagowych grup produktów firmy są urządzenia wieloparametrowe, mierzące jednocześnie kilka zmiennych, np. pH, temperaturę i przewodnictwo. Dodatkowo firma opracowała również szereg czujników i testerów w wersji przenośnej oraz kieszonkowej ze wzmocnieniem sygnału.

Brak opini

Funkcje/cechy:

  • Do wielu zastosowań
  • Trzy zakresy pomiarowe - współczynnik załamania światła bez korekcji temperatury, z korekcja temperatury oraz ze skalą w Brix
  • Dwupoziomowy, duży wyświetlacz - równoczesne wyświetlanie temperatury i jednostek pomiarowych
  • Bardzo dokładny pomiar w ok. 2 sek.
  • Prosta, szybka kalibracja - wlać kilka kropel wody destylowanej na pryzmat na płytce pomiarowej, nacisnąć przycisk Zero
  • Automatyczna korekta temperatury - wpływ temperatury na współczynnik załamania światła
  • Wykrywanie interferencji światła przy zakłóceniach zewnętrznych
  • Wysoka precyzja pomiaru
  • Proste napełnianie i mycie celi pomiarowej, łatwe umieszczenie próbki bez ryzyka jej rozlania
  • Płytka pomiarowa ze stali nierdzewnej - szybkie dostosowanie temperatury próbki do celi pryzmatu
  • Automatyczne wyłączenie po 3 minutach nie użytkowania

Cena zawiera:

  • refraktometr HI 96800
  • komplet baterii
  • instrukcję użytkowania

Szybki i łatwy w użyciu, szczególnie przydatny do analizy zawartości cukru w szerokiej gamie produktów spożywczych, w tym owoców, napojów energetycznych, budynie, tofu, dżemy, miód, zup i sosów.

Obsługa przyrządu jest prosta dzięki przyciskom dedykowanym dla 3 trybów pomiarowych:

  • współczynnik załamania światła bez korekcji temperatury (nD),
  • współczynnik załamania światła z korekcją temperatury (nD20),
  • skala w % Brix z korekta temperatury.

Współczynnik załamania światła jest podstawą wszystkich innych skal używanych w refraktometrii: Brix, Plato, sg.. Przy pomocy odpowiednich tabel, użytkownik może bardzo łatwo przeliczyć wyniki we wszystkich innych jednostkach zgodnie z jego życzeniem.

Refraktometr posiada solidną, wodoszczelną obudowę o IP65 dzięki czemu nadaje się do pomiarów terenowych w nieprzyjaznym środowisku (wilgoć, kurz ).


Dane techniczne:

Zakres zawartości cukru:1,3300 ÷1,5080 nD ; 1,3330 ÷ 1,5040 nD20 ; 0,0 ÷ 85,0% Brix
Rozdzielczość:0,0001 nD ; 0,0001 nD20 ; 0,1% Brix
Dokładność:±0,0005 nD ; 0,0005 nD20 ; ±0,2% Brix
Zakres temperatury:0.0°C ÷ 80.0°C
Rozdzielczość temperatury:0.1°C
Dokładność temperatury:±0.3°C
Korekta temperatury:automatyczna w zakresie 10°C ÷ 40°C
Kalibracja:automatyczna w 1 punkcie (woda destylowana)
Czas reakcji:ok. 1.5 sekundy
Minimalna objętość próbki:2 krople (100 µL)
Źródło światła:żółta dioda LED
Cela pomiarowa:płytka pomiarowa z stali nierdzewnej i pryzmat ze szkła krzemowego
Automatyczne wyłączenie:po 3 min. nieużytkowania
Stopień ochrony:IP 65
Baterie:1 bateria 9 V
Żywotność baterii:ok. 5000 pomiarów
Wymiary:192 x 104 x 69 mm
Waga:420 g
Producent:HANNA Instruments
Kraj pochodzenia:USA
Gwarancja:24 miesiące

Polecane filmy:

W dniu 02.05.24 r. (czwartek)

firma MERA Sp. z o.o. jest NIECZYNNA.



Zamówienia złożone w sklepie lub drogą mailową

zostaną zrealizowane w najbliższy poniedziałek (06.05.) 



Za ewentualne utrudnienia serdecznie przepraszamy! 

  Strona używa plików cookies.