Termometr elektroniczny do monitorowania temperatury żywności, może być stosowany w przemyśle spożywczym i gastronomicznym. Zakres: -49,9 do 299,9°C. Duży wyświetlacz LCD. AutoOff po 10 min. Spełnia normy HACCP.
Dodaj powiązane akcesoria:
- Świadectwo wzorcowania
+ Futerały, pokrowce, uchwyty
+ Chusteczki
Termometr z sondą ETI Food Check (221-048) do żywności, dla profesjonalistów z branży spożywczej i cateringowej. Dokładnie i szybko mierzy temperaturę podczas monitorowania żywności gotowanej i schłodzonej w ramach HACCP oraz procedur BHP.
Termometr jest wyposażony w przyjazną dla użytkownika obudowę z ABS zawierającą dodatek „Biomaster”, który ogranicza rozwój bakterii. Posiada duży, łatwy do odczytu wyświetlacz LCD z informacją o przerwaniu obwodu i niskim poziomie naładowania baterii. Miernik ma prosty w użyciu przycisk włączania/wyłączania i jest zasilany trzema bateriami 1,5 V AAA, które mogą pracować co najmniej pięć lat.
Food Check wyłącza się automatycznie po dziesięciu minutach, maksymalizując żywotność baterii.
Food Check mierzy temperaturę w zakresie od -49,9 do 299,9°C z rozdzielczością 0,1°C.
Każdy termometr Food Check jest dostarczany z przymocowaną na stałe sondą penetracyjną do żywności ze spiczastym trzonkiem ze stali nierdzewnej o długości 130 mm i przewodem przyłączeniowym z PVC o długości 500 mm, dzięki czemu jest idealnym wyborem do rutynowych kontroli żywności.
Dodatki Biomaster to silne nieorganiczne środki biobójcze na bazie srebra o szerokim spektrum działania do stosowania w tworzywach sztucznych, pomagające zmniejszyć ryzyko związane z higieną. Stężenie srebra w opatentowanym antybakteryjnym składniku aktywnym w Biomaster zapewnia uwalnianie jonów srebra na żądanie, co z kolei bezpiecznie hamuje wzrost drobnoustrojów.
Funkcje/cechy:
- Do monitorowania temperatury w przemyśle spożywczym i gastronomicznym
- Może być stosowany jako część procedur HACCP
- Certyfikat kalibracji producenta
- Sonda penetracyjna spełniająca normę EN 13485
Dane techniczne:
Typ sondy: | termopara typ K |
Zakres pomiaru: | -49.9 do 299.9°C |
Rozdzielczość: | 0,1°C |
Dokładność: | ±0.4°C (-49.9 to 199.9°C), ±1°C w pozostałym zakresie |
Wyświetlacz: |
12 mm LCD |
Zasilanie: | bateryjne, 3 x 1.5 V AAA |
Żywotność baterii: | minimum 5 lat (1000 godzin) |
Materiał obudowy: | ABS z dodatkiem antybakteryjnym Biomaster |
Stopień ochrony: | IP65 przy korzystaniu z osłony ochronnej (opcjonalne akcesoria) |
Wymiary miernika: | 25 x 56 x 128 mm |
Wymiary sondy: | długość sondy: 130 mm, przewód przyłączeniowy z PVC o długości 500 mm |
Waga: | 160 g |
Zgodny z normą: | EN 13485 |
- Rozdzielczość
- 0,1°C
- Dokładność
- ±0,4°C
- Typ termometru
- spożywczy