Standardowy roztwór Brix 50% Hanna HI 4020-11 do kalibracji refraktometrów do analizy cukru (10 ml).
Wysokiej jakości standardowy roztwór posiada certyfikat analizy zawierający numer partii, wartości referencyjne i datę ważności w celu zapewnienia identyfikowalności.
Przygotowanie roztworu Brix:
- Umieścić pojemnik (na przykład szklaną fiolkę lub butelkę z zakraplaczem z pokrywką) na wadze analitycznej, zważyć i zanotować
- Odważyć odpowiednią ilość gramów sacharozy o wysokiej czystości bezpośrednio do zlewki
- Dodać do zlewki wodę destylowaną lub dejonizowaną, tak aby całkowita waga roztworu wynosiła 100 g
- Uwaga: roztwory powyżej 65% wymagają energicznego mieszania lub wstrząsania oraz podgrzania w łaźni wodnej do około 40°C. Roztwór po rozpuszczeniu sacharozy należy pozostawić do ostygnięcia przed użyciem do kalibracji.
- Typ produktu
- bufory i roztwory
Producent sprzętu analitycznego, w tym pH-metrów, mierników przewodności, konduktometrów, elektrod i roztworów buforowych, z wieloletnią tradycją.
Jedną z flagowych grup produktów firmy są urządzenia wieloparametrowe, mierzące jednocześnie kilka zmiennych, np. pH, temperaturę i przewodnictwo. Dodatkowo firma opracowała również szereg czujników i testerów w wersji przenośnej oraz kieszonkowej ze wzmocnieniem sygnału.
Brak opini