Odczynnik kwasowy Hanna HI 84500-60 niezbędny do obniżenia pH próbki wina przed oznaczaniem wolnego lub całkowitego dwutlenku siarki w winie.
Dostosowanie próbki wina za pomocą 5 ml odczynnika kwasowego zapewnia, że próbka ma prawidłowe pH. Dodanie proszku stabilizującego HI84500-62 jest również dodawane przed wykonaniem miareczkowania. Elektroda ORP HI3148B służy do wykrywania punktu końcowego zarówno dla niskiego (1,0 do 40,0 ppm SO2), jak i wysokiego (30 do 400 ppm SO2) zakresu. HI84500 może być stosowany do wszystkich win, w tym czerwonych, które są trudne do przetestowania tradycyjnymi metodami ze względu na trudność w zauważeniu wyraźnej zmiany koloru po osiągnięciu punktu końcowego.
Funkcje/cechy:
- Roztwór wstępnie standaryzowany
- Wyraźnie oznaczona data ważności i numer partii
- Butelka zamknięta hermetycznie z plombą zabezpieczającą przed manipulacją.
Odczynniki do obsługi HI84500 obejmują:
Niski zakres: 1.0 to 40.0 ppm SO2 | Wysoki zakres: 30 to 400 ppm SO2 | |
Bufor do kalibracji pompy: | HI84500-55 | HI84500-55 |
Roztwór do miareczkowania: | HI84500-50 | HI84500-51 |
Roztwór kwasowy: | HI84500-60 | HI84500-60 |
Roztwór zasadowy: | HI84500-61 | HI84500-61 |
Pakiet z proszkiem stabilizującym: | HI84500-62 | HI84500-62 |
Producent sprzętu analitycznego, w tym pH-metrów, mierników przewodności, konduktometrów, elektrod i roztworów buforowych, z wieloletnią tradycją.
Jedną z flagowych grup produktów firmy są urządzenia wieloparametrowe, mierzące jednocześnie kilka zmiennych, np. pH, temperaturę i przewodnictwo. Dodatkowo firma opracowała również szereg czujników i testerów w wersji przenośnej oraz kieszonkowej ze wzmocnieniem sygnału.