Bufor do oznaczania niskiego zakresu dwutlenku siarki w winie

Bufor do oznaczania niskiego zakresu dwutlenku siarki

HI84500-50
Produkt na zamówienie
130,00 zł
Netto
159,90 zł Brutto

Bufor stosowany do oznaczania niskiego zakresu dwutlenku siarki w winie. Butelka o pojemności 230 ml.

 

Bufor do oznaczania niskiego zakresu dwutlenku siarki w winie Hanna HI 84500-50, butelka o pojemności 230 ml.

Mini titrator HI84500 jest przeznaczony do oznaczania wolnego i całkowitego poziomu dwutlenku siarki w winie poprzez miareczkowanie potencjometryczne. Elektroda ORP HI3148B służy do wykrywania punktu końcowego zarówno dla niskiego (1,0 do 40,0 ppm SO2), jak i wysokiego (30 do 400 ppm SO2) zakresu. HI84500 może być stosowany do wszystkich win, w tym czerwonych, które są trudne do przetestowania tradycyjnymi metodami ze względu na trudność w zauważeniu wyraźnej zmiany koloru po osiągnięciu punktu końcowego. HI84500 określa wolne i całkowite stężenie dwutlenku siarki w winie metodą Ripper. Nadmiar jodku dodaje się do próbki wina i reaguje z titrantem jodanu, wytwarzając jod.



Funkcje/cechy:

  • Roztwór wstępnie standaryzowany
  • Wyraźnie oznaczona data ważności i numer partii
  • Butelka zamknięta hermetycznie z plombą zabezpieczającą przed manipulacją.



Odczynniki do obsługi HI84500 obejmują:

Niski zakres: 1.0 to 40.0 ppm SO2 Wysoki zakres: 30 to 400 ppm SO2
Bufor do kalibracji pompy: HI84500-55 HI84500-55
Roztwór do miareczkowania: HI84500-50 HI84500-51
Roztwór kwasowy: HI84500-60 HI84500-60
Roztwór zasadowy: HI84500-61 HI84500-61
Pakiet z proszkiem stabilizującym: HI84500-62 HI84500-62

Producent sprzętu analitycznego, w tym pH-metrów, mierników przewodności, konduktometrów, elektrod i roztworów buforowych, z wieloletnią tradycją.

Jedną z flagowych grup produktów firmy są urządzenia wieloparametrowe, mierzące jednocześnie kilka zmiennych, np. pH, temperaturę i przewodnictwo. Dodatkowo firma opracowała również szereg czujników i testerów w wersji przenośnej oraz kieszonkowej ze wzmocnieniem sygnału.

Brak opini
Zgoda na pliki cookie