Termometr bezdotykowy RayTemp 3 - idealny dla przetwórstwa żywności
Termometr bezdotykowy RayTemp 3 - idealny dla przetwórstwa żywności
Termometr bezdotykowy RayTemp 3 - idealny dla przetwórstwa żywności
Termometr bezdotykowy RayTemp 3 - idealny dla przetwórstwa żywności
Termometr bezdotykowy RayTemp 3 - idealny dla przetwórstwa żywności
Termometr bezdotykowy RayTemp 3 - idealny dla przetwórstwa żywności
Termometr bezdotykowy RayTemp 3 - idealny dla przetwórstwa żywności
Termometr bezdotykowy RayTemp 3 - idealny dla przetwórstwa żywności
Termometr bezdotykowy RayTemp 3 - idealny dla przetwórstwa żywności
Termometr bezdotykowy RayTemp 3 - idealny dla przetwórstwa żywności

Termometr bezdotykowy RayTemp 3

814-040
"last_remaining_items" "Ostatnie sztuki w magazynie"
Ostatnie sztuki w magazynie
330,00 zł netto
405,90 zł brutto

Termometr na podczerwień z 8-punktowym celownikiem laserowym, do pomiarów w branży spożywczej (HACCP).

Pirometr laserowy ETI RayTemp 3 (814-040) to kompaktowy, lekki i łatwy w użyciu, przenośny termometr bezdotykowy, z 8-punktowym celownikiem laserowym. Wystarczy wycelować, nacisnąć przycisk i odczytać pomiar z wyraźnego, podświetlanego wyświetlacza LCD. Ponadto, na ekranie pirometru zostanie wyświetlona maksymalna temperatura. Pirometr RayTemp 3 mierzy temperaturę w zakresie od -60 do 500°C. Dokładność pomiaru wynosi odpowiednio ±1°C w zakresie od 0°C do 65°C, i ±2°C poza tym zakresem.

Termometr bezdotykowy RayTemp 3 wyposażony jest w jasny, czytelny wyświetlacz LCD z funkcją alarmowania o niskim poziomie baterii, wskaźnik laserowy ułatwiający dokonywanie pomiarów w trudno dostępnych miejscach oraz funkcję automatycznego wyłączenia pirometru po upływie 15 sekund, co znacznie wydłuża żywotność baterii.

Pirometr przenośny RayTemp 3 jest idealny do pomiaru temperatury powierzchni żywności, eliminując tym samym ryzyko jej skażenia. Rozdzielczość optyczna wynosi 11:1, dlatego za pomocą pirometru RayTemp 3 można z powodzeniem dokonywać pomiaru temperatury nawet z większej odległości. Termometr bezdotykowy posiada stałą emisyjność 0,97, która zapewnia dokładny pomiar temperatury żywności np. mrożonek.



Zobacz także:

» Pirometry - poradnik użytkowania

» Monitorowanie i kontrola temperatury w cateringu

» Monitorowanie temperatury w transporcie produktów spożywczych - poradnik



Funkcje/cechy:

  • bezkontaktowy pomiar temperatury (°C; °F)
  • rozdzielczość optyczna 11:1, pozwalająca na wykonywanie pomiarów ze średniej odległości
  • stały współczynnik emisyjności 0,97 - dedykowany do pomiarów temperatury np. produktów spożywczych
  • pamięć wartości maksymalnej i minimalnej
  • funkcja wstrzymania pomiaru HOLD
  • automatyczne wyłączenie po 15 sekundach
  • sygnalizacja niskiego stanu baterii
  • duży, czytelny wyświetlacz LCD




Dane techniczne:

Parametry mierzone: temperatura (°C; °F)
Zakres pomiarowy: -60°C ... +500°C
Rozdzielczość: 0,1 (-9,9°C ... +199,9°C)
1°C w pozostałym zakresie
Dokładność: ±1°C (0°C ... 65°C)
±2°C w pozostałym zakresie
Rozdzielczość optyczna: 11:1
Emisyjność: Stała, 0,97
Wskaźnik laserowy: Tak
Wyświetlacz: wyświetlacz LCD
Zasilanie: bateryjne, 2 x 1,5 V AAA
Żywotność baterii: ok. 140 godzin ciągłej pracy
Wymiary: 175 x 72 x 39 mm
Waga: 180 g
Materiał obudowy: ABS
Producent: ETI
Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
Gwarancja: 12 miesięcy



Cena zawiera:

  • pirometr bezdotykowy RayTemp 3
  • komplet baterii
  • instrukcję obsługi
Rozdzielczość
0,1°C
Dokładność
±1°C
814-040
Brak opinii
Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania

  Strona używa plików cookies.