Standard glicerolu HI 93703-57 do syropu klonowego i miodu

Standard glicerolu Hanna HI 93703-57

HI93703-57
Produkt na zamówienie
141,00 zł
Netto
173,43 zł Brutto

Standard glicerolu dla fotometrów do badania syropu klonowego i miodu, 4 flakony po 30 ml.

 

Hanna HI 93703-57 to standard referencyjny dla glicerolu o stopniu odczynnika, stosowanym do kalibracji analizatora miodu HI 96785 i fotometrem syropu klonowego HI 96759.

Glicerol jest używany do kalibracji fotometrów do 100% przepuszczalności. Próbka miodu lub syropu klonowego jest następnie testowana w celu określenia ilości światła, o określonej długości fali, może być transmitowana w stosunku do wzorca glicerolu.

Następnie stosuje się% transmitancji do oceny odpowiedniego produktu.

W przypadku miodu wyniki podaje się jako pfund mm, natomiast w przypadku syropu klonowego stosuje się % transmitancji. HI 93703-57 jest przeznaczony dla 4 butelek zawierających 30 ml glicerolu.

Producent sprzętu analitycznego, w tym pH-metrów, mierników przewodności, konduktometrów, elektrod i roztworów buforowych, z wieloletnią tradycją.

Jedną z flagowych grup produktów firmy są urządzenia wieloparametrowe, mierzące jednocześnie kilka zmiennych, np. pH, temperaturę i przewodnictwo. Dodatkowo firma opracowała również szereg czujników i testerów w wersji przenośnej oraz kieszonkowej ze wzmocnieniem sygnału.

Brak opini
Zgoda na pliki cookie