Hanna HI 93703-57 to standard referencyjny dla glicerolu o stopniu odczynnika, stosowanym do kalibracji analizatora miodu HI 96785 i fotometrem syropu klonowego HI 96759.
Glicerol jest używany do kalibracji fotometrów do 100% przepuszczalności. Próbka miodu lub syropu klonowego jest następnie testowana w celu określenia ilości światła, o określonej długości fali, może być transmitowana w stosunku do wzorca glicerolu.
Następnie stosuje się% transmitancji do oceny odpowiedniego produktu.
W przypadku miodu wyniki podaje się jako pfund mm, natomiast w przypadku syropu klonowego stosuje się % transmitancji. HI 93703-57 jest przeznaczony dla 4 butelek zawierających 30 ml glicerolu.
Producent sprzętu analitycznego, w tym pH-metrów, mierników przewodności, konduktometrów, elektrod i roztworów buforowych, z wieloletnią tradycją.
Jedną z flagowych grup produktów firmy są urządzenia wieloparametrowe, mierzące jednocześnie kilka zmiennych, np. pH, temperaturę i przewodnictwo. Dodatkowo firma opracowała również szereg czujników i testerów w wersji przenośnej oraz kieszonkowej ze wzmocnieniem sygnału.